الكيكة الاسفنجية بعملها بطريقة الحمدلله عمرها ما خيبت معايا ابداً طريقة 100% مظبوطة والنتيجة اكتر من رائعة
تكات الكيكة دي في طريقة عملها
المقادير
10 بيضات
2 كوب سكر بودر
معلقة فانيليا
2 كوب دقيق
الطريقة
اول سؤال خطر ببالك معقول من غير بيكنج باودر او زيت او لبن ؟
هاقولك والله اه واكتر من رائعة وكل اليدوقها يقول اكيد مش بيتي
هانفصل البياض عن الصفار
في اناء نضع بياض البيض وعليه رشة ملح لازم قبل حتى بنضرب البياض لازم رشة الملح الاول
نضرب البياض جيداً في العجان او بواسطة مضرب الشبك الكهربائي ثم نضع كوب سكر
نستمر في الخفق حتى يصبح القوام مثل الكريم جانتيه,
نقوم بتنظيف المضرب جيداً ونتأكد انه جاف
نضع صفار البيض في اناء اخر نظيف ونضع عليه كوب سكر والفانيليا ومهم بردو وضع السكر قبل البدأ في خفق الصفار , نخفق الصفار جيداً حتى يفتح لونه ويميل للون الاوف وايت,
نحضر الدقيق بعد ان ننخله , ونضع على الصفار معلقة كبيرة من بياض البض المخفوق وعليها معلقة من الدقيق ونقلب براحة اوي من اسفل الى اعلى الخطوة دي اهم خطوة لازم التقليب يكون من اسفل الى اعلى وبراحة علشان الهواء ميخرجش
الخطوة دي عايزة صبر بس بجد دي ال هاتخلي الكيك هشه اوي وبتكون خفيفة جداً .
ملحوظة لو حسيتي ان القوام سائل اوي زودي دقيق
بعد ماننتهي من الكميه لازم ناخد بالنا ان اخر معلقة تكون بياض بيض مش دقيق ونقلب
نحضر قالب كيك مدهون بمادة دهنيه
نحطها في فرن على درجة حرارة 180 من 35 الى 45 دقيقة بعد نصف ساعة نختبرها بشوكة لو طلعت جافة يبقى تمام
ولكن اذا كان علها خليط كيك خليها شويه
بعد اخراجها من الفرن سبيها تبرد ماتستعجليش
بعد كدا قطعيها بالتساوي من المنتصف احسيها كما ترغبين
(طبقة مربة وعليها كريمة لباني مخفوقة بتبقى اكتر من رائعة)
ألف هنا
0 التعليقات:
إرسال تعليق