الكرواسون من المخبوزات الفرنسيه الذيذه ويسمى croissant نسبه الى الشكل الهلالي ,,وهي من الاكلات الغنيه بالزبده
بنستخدم لعمل الكرواسون ما يسمى بالباف بستري وهو ما يطلق عليه العجينه المورقه وهي تباع في السوبر ماركت جاهزة ,, وهذه العجينه تستخدم لعمل الباتيه والميل فاي والدانيش وكثير من المعجنات
المقادير
3 كوب دقيق مخبوزات
بيضه
لبن دافئ
3 معالق من الخميره
معلقتين سكر
رشه ملح
زبده لينه
ربع كوب زيت
الطريقة :
في حاجات مهمه جداً لعمل كرواسون مظبوط لو اتعملت صح هايبقى انجح واطعم كرواسون وانا هاقولك على اسرار لعمل الكرواسون بجد مش هاتستغني عن الطريقة
اول حاجة حضري ورق زبدة او كيس شفاف لفرد الزبدة عليه عندك طريقتين لفرد الزبده
1- فرد الزبدة باسخدام النشابة وتحويلها الى طبقه رقيقة وتغطيتها والاحتفاظ بها بالتلاجة
2- نسيح الزبدة ثم نتركها لتربد ونسكبها بس كوني حريصة وعندما تسكبيها احضري صينيه ثم ضعي ورقة الزبدة واسكبي الزبدة السائلة وغطيها واتركيها بالتلاجة
نحضر اناء ونضع الدقيق والملح والخميرة والسكر (المكونات الجافة) نخلط البيضه مع اللبن الدافئ ( مهم جدا يكون دافئ لكي تنشط الخميرة) ونسكبها على الخليط بالتدريج حتى تتشكل لدينا عجينة متماسكة ثم نضيف الزيت ونكمل عجن واذا احتاجت دقيق اضيفي القليل ,,( يجب ان تكون عجينة ناعمه, متماسكة, غير لاصقة)
اتركيها جانباً حتى تختمر ويتضاعف حجمها .
افرديها بالنشابة اول تكة لازم تفرديها بسمك رفيع على قد ماتقدري علشان لما تحطي الزبدة يكون النتيجة عندك مثل الصورة مورقة مش باين عجين الفرغات ال قدامك دي سمك العجين ما بينهم زبدة
احضري الزبدة تاني تكة ودي مهمه جداً جداً جداً لما تحطي الزبدة لازم تكون على اد العجينة المفرودة لا ازيد ولا اقل لو العجينة ازيد اقطعي العجينة على شكل مربع بحيث يكون مربع العجين فوق منه مربع الزبدة
الخطوة البعد كدة مهمه وهاتوفر عليكي كتير لفي العجين والزبدة رول زي السويسرول اولا هاتكوني عملتي اكتر من طبقة في خطوة واحدة بدل من انك تقفليها زي الكتاب
غلفي العجين واحتفظي بيها بالتلاجة لمدة ساعة
اخرجيها وافرديها بالنشابه يمكنك تنيها مثل الكتاب او الرول مرة اخري وادخالها التلاجة لمدة ساعة او تقطيعها على طول مثلثات
اتنيها مثل الرول وضعيها في صينية مدهونة مادة دهنية واتركيها ساعة لتختمر ويتضاعف حجمها
اخلطي صفار بيضة برشة قهوة سريعة التحضير
ادهني الكرواسون وادخليها فرن سخن على درجة حرارة 280 لمدة ربع ساعة ثم اخفضي درجة الحرارة ل 180 واشعلي الشوايه وراقبيها عندما تكتسب اللون الذهبي الرائع اغلقي الفرن والشوايه اتركيها لتبرد وبعد ذلك غلفيها كي تكون طريه غير ناشفة والف هنا
0 التعليقات:
إرسال تعليق