• كله جديد

    يتم التشغيل بواسطة Blogger.
    الخميس، 2 فبراير 2017

    طريقة عمل بقسماط بكل تكاته




    المقادير
    3 كوب دقيق
    1/2 كوب زيت او زبدة لينة
    خميرة فوريه
    رشة ملح
    معلقتين سكر
    ماء دافئ للعجن
    سمسم محمص - حبة البركة - كون حصى
    الطريقة
    ندوب الخميرة والسكر في ربع كوب ماء دافئ وتترك جانبا لتختمر
    احضري الدقيق ورشة الملح واسكبي الزيت وافركيها حتى تحصلين على قوام مثل الرمل ( لازم القوام كولو يكون واحد والدقيق كولو يتغلف بالمادة الدهنيه)
    اسكبي الماء المختمر بالتدريج لى الدقيق حتى تتشكل العجينة واول ماتلم معاكي وقفي عجن واتركيها ساعة تختمر
    قطعيها كور في حجم عين الجمل وافرديها بس بايدك ( تبرمي العجينه بايدك على الرخامة وشكلي البقسماط) بس اهم حاجة تكون رفيعة واعملي حساب انها هايتضاعف حجمها بالفرن , لازم تكون اصغر من الحجم ال انتي عايزاه .
    رصيها في صينية مدهونة مادة دهنيه واتركيها ساعة ترتاح
    اذا كنتى ترغبين وضع سمسم او حبة البركة ادهنيها صفار بيضه وضعي ما ترغبين
    ادخليها فرن درجة حرارة 180 لحد ماتكتسب اللون الدهبي الجميل 

    ألف هنــــــــــــــا

    • تعليقات بلوجر
    • تعليقات الفيس بوك

    0 التعليقات:

    إرسال تعليق

    Item Reviewed: طريقة عمل بقسماط بكل تكاته Rating: 5 Reviewed By: كله جديد
    Scroll to Top